Debat

Hvem siger, at muren holder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kort efter at Anni Herfort Andersen yderst knebent havde vundet formandsvalget i DLF, kunne man på foreningens hjemmeside læse en udtalelse fra den nyvalgte om en mere aktiv forening og en skærpet tone over for arbejdsgiverne.

Klogt sagt, for en klog kone tisser ikke mod vinden!

Og formandsafstemningen på kongressen ændrede med ét frisure på forkvinden: Medvind giver én frisure, mod- og sidevind en anden! 'Jeg kunne godt have tænkt mig en større tilslutning', siger hun således til Politiken den 13. november 1999.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så tilsyneladende er den nye forkvinde nu gearet til at være klædt anderledes på i forhold til kommende forhandlinger med Kommunernes Landsforening. Og det lover jo godt. Men til støtte for denne udvikling behøves nogle personer - blandt andet i hovedstyrelsen - der repræsenterer det meget store mindretal, der stemte for Anders Bondo Christensens nok så aktive linie. Skal Anni Herfort som hidtil klæde sig på i spadseredragt, eller er det nok så meget en forhandler i løbesko - oven i købet med pigge under - der skal møde arbejdskøberne fremover.

Jeg mener det sidste. Derfor er det mere end vigtigt, at vi her i julemåneden får valgt en hovedstyrelse med nogle aktive, kreative og bastante påklædere - så det hele ikke ender i 'Fætter BR'.

Min anbefaling går i denne sammenhæng til personer som Peter Hess-Nielsen, der for tiden er næstformand i Ballerup Lærerforening. På adskillige lokale generalforsamlinger har han vundet gehør for:

- det aktive mod blandt andet de to sidste elendige overenskomstaftaler

- det insisterende, det direkte vedholdende

- det pragmatiske uden slap elastik

- det medieforståelige.

Med mine øjne er Peter Hess-Nielsen en ypperlig repræsentant for sloganet: 'Vær ikke bange for at løbe panden mod en mur. For hvem siger, at muren holder?' Det gjorde den i hvert fald ikke i Berlin for ti år siden.

I øvrigt er vi folkeskolelærere insisterende trætte af grædemure!

Derfor flere 'Peter Hess-Nielsener' i den kommende hovedstyrelse!

Peters valggrundlag kan læses her i bladet.

Finn Gunst

Ballerup