Debat

To fra samme kreds i hovedstyrelsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden og næstformanden i Ballerup Lærerforening, Jon Kowalczyk og Peter Hess-Nielsen, har begge valgt at stille op til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse.

'Det kan man da ikke - to fra samme kreds i hovedstyrelsen!' er det hørt fra tillidsfolk rundt om i landet. Men selvfølgelig kan man det. Det er nemlig af afgørende betydning, at hovedstyrelsens sammensætning afspejler medlemmernes synspunkter.

Et flertal på 18 mod syv hovedstyrelsesmedlemmer godkendte første forslag til overenskomsten. Det blev stemt ned af 52 procent af medlemmerne. Derefter godkendte et flertal på 16 mod ni et nyt forslag og bragte derved foreningen i en situation, hvor der kun var udsigt til nederlag efter strejke i sommerferien, strejkekontingent og regeringsindgreb. På denne baggrund godkendte medlemmerne DLF-resultatet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Stemmefordelingen i hovedstyrelsen kontra stemmefordelingen blandt medlemmerne viser, at der er rigtig langt fra foreningens ledelse til de menige medlemmer. Det må være et demokratisk mål, at nej-sigerne i hovedstyrelsen efter næste valg udgør samme brøkdel, som nej-sigerne udgør af de menige medlemmer. Det er altså nødvendigt med en stor udskiftning.

Valget er et landsvalg. Derfor kan det ikke nytte, at man stemmer på den lokale kandidat, hvis han igen og igen stemmer for en dårlig overenskomst. Man må derfor se ud over landet og finde ud af, hvor der er kandidater med fornuftige holdninger.

I Ballerup finder man to nej-sigere, der gennem en årrække har ledet Ballerup Lærerforening rigtig godt. Det har blandt andet givet sig udtryk i nogle af landets bedste lokale aftaler om både arbejdstid og løn. De har begge altid forstået at lade medlemmernes synspunkter ligge til grund for deres holdninger og handlinger. Som hovedstyrelsesmedlemmer vil de utvivlsomt fortsætte ad samme bane. Det er også derfor, at kredsstyrelsen i Ballerup enstemmigt støtter begges kandidatur.

Hvis man stemte nej til sidste overenskomst, er det oplagt, at man bør overveje at stemme på Peter Hess-Nielsen og/eller Jon Kowalczyk - og så er det ligegyldigt, om man bor i Bjerring-bro, Bogense eller Ballerup. Det gælder om at få valgt hovedstyrelsesmedlemmer ind, hvis politik svarer til ens egne holdninger.

At de begge kommer fra samme kreds, bør ikke ligge dem til last. Tænk, hvis der ikke kunne komme to spillere fra samme klub på fodboldlandsholdet - tænk, hvis landsholdet skulle bestå af en spiller fra hver egn af landet. Tværtimod vil det være en styrkelse af ledelsen af Danmarks Lærerforening at få valgt to personer, der med et indgående kendskab til hinanden og med hver deres styrkesider kan fortsætte et godt sammenspil således, at hovedstyrelsens politik fremover vil stemme overens med, hvad flertallet af medlemmerne i DLF mener.

Hovedstyrelsen skal naturligvis bestå af de bedste repræsentanter for lærerne i Danmark. Jon Kowalczyk og Peter Hess-Nielsen vil være rigtig gode repræsentanter for alle de lærere rundt om i landet, der stemte nej til sidste overenskomst. Jeg vil opfordre alle nej-sigerne til at stemme på Peter Hess-Nielsen og/eller Jon Kowalczyk.

Jesper Würtzen

tillidsrepræsentant, Ballerup