Debat

Munterhed og skolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 24 beroliger Niels Egelund læserne: Man kan roligt beslutte, at de yngste skal gå i skole hele dagen fra klokken 8 til klokken 14, for han har lige været i Kina, hvor skoledagen varer til 16.30, »og det dør børnene ikke af«.

I 1784 oprettedes en af de tidlige skoler for almuens børn i Danmark på Brahetrolleborg. Stifteren Ludwig Reventlow skrev blandt andet i instruksen: »De små børn møder det første halve Aar kun een time om dagen, for at de ikke skal tabe deres Munterhed og Skolen ikke skal falde dem til Last«.

Jeg kan godt være lidt bange for, at det står skidt til med de kinesiske børns munterhed. Tænk hvis det stod i vores skolelovgivning, at det først og fremmest gælder om at bevare børnenes munterhed og at sørge for, at skolen ikke falder dem til last, og at vi efterlevede det. Hvad ville det betyde for timetal, elevtal i klasserne og test?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler