Anmeldelse Skønlitteratur
0   30

Dejlig historie, fantastiske illustrationer

"Hader, hader ikke" er en god historie i en spændende ny serie, der gentænker billedbogsgenren, så også de unge får noget ud af at læse med.

Hader, hader ikke

Fakta


Titel
Hader, hader ikke

Forfatter
Glenn Ringtved

Illustrator
Otto Dickmeiss

Pris
199,95

Sider
48

Serie
Carlsens billednoveller

Forlag
Carlsen

”Hader, hader ikke” er en del af en ny serie, ”Carlsens billednoveller”, som er billedbøger målrettet unge. Korte, illustrerede historier skabt af nogle af de allerbedste forfattere og illustratorer. Det er Glenn Ringtved, der står for en yderst velskrevet tekst, og Otto Dickmeiss har illustreret smukt og kongenialt.

Artiklen fortsætter under banneret

Otto Dickmeiss tegner på allerførste opslag i historien om brødreparret Kim og Kenneth en tegning af Kim, der bliver snøret ind i en stor boksehandske. Det er lige nøjagtig kernen i historien, for i virkeligheden hader Kim boksningen, som han i øvrigt er mere en god til. Han er dansk drengemester og skriver en stil om sit had til boksning. Egentlig skulle han skrive en stil om ”Elsker, elsker ikke”, men det bliver i stedet for til ”Hader, hader ikke”. I realiteten har han faktisk misforstået opgaven, men dansklærer Hanne giver ham ikke desto mindre karakteren 12, fordi han skriver godt og næsten poetisk.

På et tidspunkt læser faderen stilen ”Hader, hader ikke”, og det forløser noget inde i Kim, så han kan skrive ”Elsker, elsker ikke”, der handler om hans afdøde mors skønne duft! Han får at vide af faderen, at han ligner sin mor, som elskede at skrive lejlighedssange. På en lang tur i vintermørket overvinder Kim sin krise, og da han kommer hjem, er han klar til at bokse sin næste kamp. Han slumrer trygt ind ved siden af Kenneth i dennes seng. Brødre for ever på godt og ondt!

Otto Dickmeiss leverer den ene storartede tegning efter den anden, hvor intet er tilfældigt. Kim i klasseværelset med dansklærer Hanne, der læser Kims stil, et anatomisk hjerte pryder væggen, på bænken i omklædningsrummet sammen med storebror Kenneth før en kamp, i bokseringen, hvor han sparrer med Kenneth, ved aftenbordet, hvor alle knive og sakse peger på ham, fordi han føler skyld og skam ved at have udleveret faderen i stilen, og aftenhygge i sofaen, hvor familien ser ”Robinson” sammen.

Tredjesidste opslag er to boksehandsker formet som et hjerte, hvori de to drenge, Kim og Kenneth, gør klar til kamp med faderen for enden af nogle meget lange snørebånd til at binde boksehandskerne med. Det er simpelt hen et genialt billede, der rummer hele essensen i Glenn Ringtveds lille smukke historie. Hvor han dog skriver godt og indfølt.

I samme serie, ”Carlsens billednoveller”, har man også udgivet Sarah Engells og Cato Thau-Jensens (illustrationer) ”Mowgli”, der handler om længslen efter lys og en verden uden mørke. Også udkommet er Kristina Aamands og Solveig Agerbaks (illustrationer) ”Så god som ny”, der handler om Maryam, der for alt i verden må være ærbar. Det betyder, at man skal passe på sig selv og især på drengene.

Interessant billedbogsserie – og så for unge!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.445 andre er allerede tilmeldt