Anmeldelse Dansk
0   57

d'dansk

d'dansk

Fakta


Titel
d'dansk

Forfatter
Lena Bülow-Olsen, Susanne Kjær Harms, Vibeke Skaarup


Fællesbog 292 sider, 162 kroner. Træningshæfte 120 sider, 65 kroner. Lærervejledning 200 sider, 600 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

"d'dansk" er et ambitiøst og vellykket forsøg på at formidle kompleks litteraturpædagogik for eleverne på 5. klassetrin. Jeg er ikke vild med titlen på materialet, som jeg også tror vil ligge meget akavet i munden på de 11-12-årige. Men når det er sagt, er der masser at begejstres over i dette omfattende system, som består af fællesbog (tekstbog), træningshæfte, lærervejledning, læseforståelse (elevhæfte) og en del digitale funktioner, der dog kræver særskilt abonnement.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bærende princip i "d'dansk" er den dialogiske undervisning. Tekstudvalget er bredt dækkende, og dermed kommer mange aspekter af danskfaget i spil, ligesom eleverne får trænet forskellige kompetencer. Også lærerens mulighed for at kunne undervisningsdifferentiere er tænkt fornuftigt ind. Et herligt varieret billedmateriale perspektiverer teksternes indhold på inspirerende vis, og materialet har i det hele taget et indbydende og læservenligt layout. Arbejdet i træningshæftet er vedkommende og problematiserende, men samtidig overskueligt, ikke mindst på grund af den skematiske opsætning, der er valgt til mange af opgaverne.

Forfatternes kærlighed til sproget og litteraturen skinner igennem introduktioner og opgaveformuleringer bogen igennem. Det kan eleverne forhåbentlig mærke, men de skal nok trænes i det!

Alt i alt er "d'dansk" et godt bud på, hvordan store litteraturpædagogiske armbevægelser kan transformeres til konkret, procesorienteret undervisning. Og skulle man som lærer ryste lidt på hånden, er der hjælp at hente i den fremragende og meget grundige lærervejledning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt