Uskolet

»Socialt udsatte børn har det hårdt. Vi bør hjælpe dem ved at tage børnechecken fra dem«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et nyt lovforslag vil forpligte skoleledere til at indberette, hvis en elev har mere end 15 procent ulovligt fravær, så der kan indføres sanktioner. Ifølge Undervisningsministeriets egne tal er det i belastede områder med mange sociale problemer, at det største antal elever med højt fravær findes.

»Her taler vi altså om uskyldige børn, der lever under barske vilkår«, forklarer minister Riisager. »De har brug for en hjælpende hånd. Mange har massive sociale problemer tæt inde på livet, både med dem selv og ofte også med familien og miljøet omkring dem. Der kan vi som samfund ikke være andet bekendt end at tage børnechecken fra dem, så de bliver fattigere«, forklarer ministeren, »alt andet ville jo være umenneskeligt«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.