Debat

Folkeskolen som kanonføde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi overværer i skrivende stund et forløb, der dag for dag udarter så grotesk, at man må knibe sig i armen. Ministeren og regeringen forsøger at tørre ansvaret for sammenbruddet af deres perspektivløse skolepolitik af på lærerne og siger, at de vil gå videre uden DLF. Men de kommer ikke bare til at gå videre uden lærerne. De kommer til at gå helt alene.

Det drejer sig først og fremmest om det formentlig mest effektive tiltag til ødelæggelse af et nationalt skolevæsen, man overhovedet kan komme i tanke om: Offentliggørelse af testresultater. Der findes ikke en eneste skoleforsker, der mener, at det er en god idé. Samtidig kræver regeringen, at skolen skal bygge på det, der virker.

Det står nu klart, at hermed ikke menes det, der virker i undervisningen, men det, der virker for en regering i knibe. Kan den få danskerne til at lege lærerne op at stege og skolen op at hænge med en hel pose penge, så går tiden med det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kære kolleger fra Gedser til Skagen: Hold på hat og briller! Valget nærmer sig, og skolen er udset til kanonføde.