Debat

Kongres 2010

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den netop overståede kongres blev problemet med at huse ledere og lærere i samme organisation tydeligt.

Vi kan ikke tale om, at skolelederne i en del tilfælde er årsagen til dårligt arbejdsmiljø.

Med bifald og enstemmighed vedtog kongressen en støtteerklæring til kollegerne i Vordingborg, men overhørte samtidig en del af budskabet. I kreds 60, lærerkredsen for Faxe og Vordingborgs brev til medlemmerne er der ikke noget at tage fejl af: »Desværre hører kredsen om episoder på skolerne, som tyder på, at nogle ledere overfortolker kommunens beslutninger og glemmer de personalepolitiske værdier«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når vi med vedtagelsen af resolutionen »Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde!« undlader at adressere vedtagelsen til skolelederne, svigter vi en del stressramte lærere. Vi går som katten om den varme grød!

Vel skal skytset rettes mod kommune og regering, men det er skolelederne, der er direkte ansvarlige, når arbejdet ikke tilrettelægges, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.