Anmeldelse Fransk
0   186

Français Formidable 1

Francais Formidable 1

Fakta


Titel
Français Formidable 1

Forfatter
Margarete Brandelius, Ingvor Sundell, Leon Aktor

ISBN
9788723032287


De to elevbøger koster 193,75 kroner stykket, og de to elev-cd'er koster 43,75 kroner stykket. Lærervejledningen koster 687,50 kroner, og lærer-cd'en, der indeholder de to elevbøger, lærervejledning samt lærer- og elev-cd'er, koster 562,50 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

Nye Fælles Mål i fransk og dermed nye mundtlige og skriftlige prøver medfører naturligvis en fornyet planlægning fra lærerside. Mange skoler har i adskillige år anvendt bogsystemet "Formidable". Det findes nu i en revideret udgave under navnet "Français Formidable 1". Bog 2 og 3 er undervejs.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud over det vigtige i, at det formelle er opdateret, så understøtter materialet et elevønske om hurtigt at få mulighed for at tale det nye fremmedsprog. Et andet vigtigt arbejdsområde er at få kendskab til frankofone områder, herunder landenes geografi, historie og samfundsforhold. Dette tilgodeses i udgivelsen. Der lægges op til at betragte eleven som en aktiv og selvstændig medspiller. Eleven kan forvente at blive guidet gennem materialet med god plads til egne input. "Français Formidable 1" indeholder mange muligheder for selvstændigt at lytte til sproget. Det er særdeles betydningsfuldt, da danske elever sjældent er omgivet af fransk.

Det kræver mange overvejelser at udskifte et bogsystem med et andet. Hvis man allerede er fortrolig med "Formidable", kan det være en fordel at anskaffe den reviderede udgave. Er man på vej til at investere i et nyt, er det en rigtig god idé at overveje, om ikke "Français Formidable" kunne være en relevant nyanskaffelse.

Et vigtigt omdrejningspunkt er for mig at se lærervejledningen. Optræder den som den støtte, den bør være for dagligdagens arbejde? Er den inspirerende? Er den overskuelig? Ja, didaktiske overvejelser, planlægning, intern evaluering og undervisningsforslag fremtræder her let tilgængelige. "Français Formidable 1" er uden tvivl et godt arbejdsredskab. Der er al mulig grund til at vælge/genvælge denne nu fornyede udgave.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt