Debat

Næstformandsvalget

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens spalter har i den senere tid været præget af, at der er valg af formand og næstformand på den forestående kongres. Der gøres i den anledning alle mulige forsøg på at påvirke valgene blandt andet ved at nedgøre de enkelte kandidaters motiver og handlinger.

Det ville gavne debatniveauet, om der i højere grad blev fokuseret på kandidaternes positive egenskaber. Egenskaber, som de enkelte kandidater utvivlsomt alle har. Jeg vil give mit bidrag.

Jeg støtter, at Stig Andersen vælges som næstformand. Jeg gør det med udgangspunkt i det mangeårige kendskab, jeg som hovedstyrelsesmedlem har til hans arbejde i forretningsudvalget, fagligt udvalg, hovedstyrelsen og kongressen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Stig har altid arbejdet resultatorienteret og har ofte bidraget til at finde løsninger i fastlåste og vanskelige situationer.

Stig Andersen har som formand for fagligt udvalg på udmærket vis løst en meget vanskelig opgave. Udvalgets medlemmer er, som alle vist ved, i mange henseender fagpolitisk uenige. Men Stig har evnet at bruge uenighederne konstruktivt - og dermed bidraget til den udvikling af foreningens politik, som er helt nødvendig, hvis der skal nås konkrete resultater. Han har ofte fungeret som katalysator for de forskellige synspunkter, der er repræsenteret i foreningen - og dermed sikret det samarbejde, som skal være til stede i hovedstyrelsen.

Stig Andersen lytter til medlemmernes synspunkter og ideer. Han kender medlemmerne og kredsene vest for Valby Bakke. Stig har politisk tæft og har evnen til at skabe forståelse for de politiske udfordringer, som vor forening og medlemmerne står over for. Han kan omsætte ord til handlinger. Det er egenskaber, der skal være til stede, hvis foreningen skal ledes på en troværdig måde. At han også i afgørende situationer tager ansvar, tør sige fra og stå fast ved de krav, som han anser for minimumskrav, styrker kun Stigs troværdighed.

Derfor bør Stig Andersen vælges som næstformand af kongressen.

Per Thornberg

medlem af DLF's hovedstyrelse