Debat

Stem på Jan Trojaborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På vegne af otte delegerede fra Vejle Amt anbefales kongressen at vælge Jan Trojaborg til foreningens næstformand for den kommende valgperiode.

Det er de delegeredes opfattelse, at der er brug for, at foreningens formand og næstformand kan støtte og inspirere hinanden og på den baggrund kan fremstå som et stærkt og handlekraftigt lederteam med gennemslagskraft indadtil i forhold til alle niveauer i foreningen og udadtil i forhold til presse, offentlighed og ikke mindst i forhold til vore forhandlingsmodparter.

Det er endvidere vor opfattelse, at Jan Trojaborg besidder organisatorisk erfaring, erfaring med overenskomstforhandlinger som formand for en forhandlingsberettiget organisation og erfaring med pædagogisk skoleudvikling som næstformand for foreningens pædagogiske udvalg. Disse erfaringer sammen med fine menneskelige egenskaber som sans for humor, gode formuleringsevner og flair for timing i pressede situationer gør ham særdeles velegnet til tillidsposten som foreningens næstformand.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I en diskussion mestrer Jan Trojaborg kunsten at tegne en skarp og præcis profil. Man er efter diskussionen aldrig i tvivl om, hvad Jan Trojaborg mener. Det er der ikke mindst i den kommende tid brug for i Danmarks Lærerforenings daglige ledelse.

Jan Trojaborg tager medlemsdemokratiet alvorligt, herunder det arbejdende repræsentative demokrati, som Danmarks Lærerforening organisatorisk bygger på. Vi er enige med Jan Trojaborg i, at det repræsentative demokrati kræver, at medlemmerne udstyrer sine tillidsvalgte med et råderum, der sikrer, at demokratiet kan fungere efter hensigten - og ikke reducerer de repræsentative niveauer til rene ekspeditionskontorer med det til følge, at foreningen lammes i situationer, hvor virkeligheden er ved at overhale foreningen indenom.

Axel Jørgensen

kredsformand

Kolding Lærerkreds

Djon Bak

kredsformand

Vejle Lærerkreds