Debat
0   193

Hvem fortjener »aben«?

At udgifterne er stigende til specialundervisning, er ikke mærkeligt, man forlanger jo, at eleverne skal »agere« på et langt højere niveau, og da eleverne ikke har ændret sig væsentligt, og de fleste simple job er automatiseret, ja, så kniber det alvorligt med at få alle langt nok frem. De kan simpelthen ikke.

Man må huske, at tidligere var der tre til fem procent, som faktisk havde monopol på de højeste stillinger. Tallet steg til cirka ti procent, da almindelige mennesker kunne tage både real- og studentereksamen. Konkurrencen er vokset betragteligt. Samtidig er antallet af ufaglærte job aftaget. Det kan man overbevise sig om ved at se på fagbevægelsen. Det nemmeste er så at sige, at flere må have en højere uddannelse, men der er - og har altid været - cirka ti procent af en årgang, som har »verdens bedste undskyldning«, de har ganske enkelt ikke evnerne. Det er man pisket til at acceptere.

Artiklen fortsætter under banneret

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ