Uskolet

46 procent af lærerne fortryder, hvad de stemte

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Op mod halvdelen af lærerne, der deltog i OK18-afstemningen, ville sætte deres kryds anderledes, hvis de fik muligheden igen. Det viser et rundspørge på landets skoler. En repræsentativ lærer forklarer: »Jeg har fortrudt. Helt klart. Jeg var meget i tvivl op til afstemningen, men efter at have hørt resultatet må jeg sige, at jeg er blevet mere overbevist. Det er så desværre om det modsatte«.

Læreren indrømmer, at han nok ikke fik sat sig tilstrækkeligt ind i tingene forud for afstemningen: »Jeg orkede ikke mere, okay? Jeg trænger til ferie, der er så meget«. Han kan godt forstå det store antal, der allerede har fortrudt deres stemme. »Det er altså også svært, det her. Måske er en enkelt afstemning slet ikke nok. Hvorfor er der ikke nogen. der foreslår 'bedst ud af tre', ville vi fortryde det?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.