Uskolet

Periodeprojekt for lærernes arbejdstid mistænkeligt bureaukratisk formuleret

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Frem mod Overenskomst 21 skal der gennemføres et forpligtende forhandlingsforløb om lærernes arbejdstid. Imidlertid vækker alene formuleringen bekymring blandt skeptikere. Den lyder:

»I perioden skal der udformes et udkast til forberedelse af en beretning, som efter at have været i udvalg skal munde ud i et idékatalog med henblik på at klarlægge fordele og ulemper ved at tage de indledende skridt til udarbejdelse af en køreplan for et projekt til undersøgelse af mulighederne for nedsættelsen af en kommission, der har til opgave at afdække, hvordan arbejdstidsregler kan understøtte god undervisning. Kommissionen har beføjelser til at indkalde parterne til drøftelser, og afdækningen skal ende ud i en rapport, som kun fanatiske gravejournalister orker at gennemgå, og hvis konklusioner det i henhold til gældende kompromis står begge parter frit for at udlægge, så de stemmer overens med deres respektive oprindelige udspil. Så ser vi frem til at starte forfra«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.