Debat

OK18: Holder sammenholdet i DLF ?

Hvor står lærerne nu?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg stemmer NEJ til OK18 uden at blinke, men jeg omfavner kærligt og forstående lærere som føler kaldet til at stemme ja, for vi er del af en demokratisk, medlemsorganisation, hvor debatten er fri. Et splittet DLF som ikke rummer plads til uenighed vil være den største sejr som arbejdsgiverne kan få. Den skal de aldrig have.

OK18 endte overhovedet ikke som vi håbede. Vi ønskede bedre arbejdsforhold mere end noget andet. Vi fik løn som fortjent, og nogle luftige løfter om en kommision som skal undersøge alt det vi ved i forvejen.

LOV409 fortsætter ufortrødent undtagen i den forstandige kommuner, hvor man indgår lokalaftaler. Siden lærerne fik presset LOV409 ned over sig med rå magt er stressniveauet og arbejdspresset hos lærerne i folkeskolen øget til et kritisk niveau mange steder. Det er der solid dokumentation for. Det glemte vores forhandler at fortælle offentligheden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kan vi virkelig stole på en modpart som besvarer alle ønsker om bedre og sundere arbejdsforhold med ord som "forståelsespapirer" og "betryggelser".? Arbejdsgiverne fremstår stadig som en modpart, mere end de fremstår som en samarbejdspartner, fordi samarbejde kun fungerer, når der er gensidig respekt.

Jeg har stor forståelse for at vores forhandler kom i en situation, hvor reddes måttes, hvad reddes kunnes. Det bliver spændende at se, hvordan DLF vil argumentere for at vi stemmer "Ja".  For mig føles det som at det er bedre at ligge på knæene, end det er at være slået helt ud. Personligt vil jeg hellere kæmpe med  fremskudt bryst, fødderne plantet i jorden og oprejst pande.

Nu forestår der ligesom efter OK13 et kolossalt helingsarbejde internt blandt lærerne. Medie- og kommunikationsstrategien bør revideres. Vi er så gode til kommunikation internt i medlemskredsen, og det har givet os et formidabelt sammenhold. Til gengæld rammer vi igen ved siden af skiven, når det gælder om at vinde den del af befolkningen som ikke er en del af folkeskolen.

Få nu for pokker en mediestrategi som tydeligt kommunikerer til befolkningen af LOV409 giver lærerne så dårlige arbejdsforhold og så dårlig forberedelse af undervisningen at det går ud over børnenes læring.

Få nu for pokker en mediestrategi som berigtiger de faktuelle fej som florerer frit i medier som folk derude tro på. FX tjener en almindelig lærer ikke 42000 kr. om måneden som flere medier påstår.