Uskolet

Nu vil regeringen også flytte københavnske skoler ud til provinsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som led i regeringens udflytningsplan skal flere folkeskoler nu også indstille sig på at skulle flytte fra København til provinsen. Det fremgår af den Plan for geografisk flytning runde III, som regeringen ventes at fremlægge i løbet af foråret. »Vi har set en tendens, hvor København og de store byer løber med det hele. Denne regering ønsker, at vi får et Danmark i balance«, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen. Et eksempel er Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, hvor knap 630 elever og 60 lærere nu skal forberede sig på at flytte til provinsen, nærmere bestemt landsbyen Tystrup Bavelse på Sydsjælland.

I en fælles erklæring fra de berørte skoler og Region Sjælland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Nordjylland hedder det:

»Altså, vi er alle sammen egentlig helst fri«.