Anmeldelse Pædagogik
0   137

Hvad tænker du om livet? / Hvad tænker du om rigtigt og forkert?

Hvad tænker du om livet? / Hvad tænker du om rigtigt og forkert?

Fakta


Titel
Hvad tænker du om livet? / Hvad tænker du om rigtigt og forkert?

Forfatter
Oscar Brenifier

Pris
229 kroner

Sider
96 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Mindspace

Fænomenet "Filosofi med børn" har eksisteret i mange år efterhånden, og det lever fortsat i bedste velgående. Det ses blandt andet af to flotte billedbøger til de alleryngste i en fransk serie kaldet "Tænk selv".

Artiklen fortsætter under banneret

Der er en klar struktur i begge bøger, der er bygget op over seks store spørgsmål, der er hentet fra børns hverdag. Der stilles hele tiden modspørgsmål, hvilket gør, at hver gang man tror sig sikker i et svar, så gives der et andet, der kan være næsten lige så godt. Emnerne er lykke, ulykke, drømme, eksistens, livets mening, døden, loven, venlighed, lydighed, sandhed, frihed og hjælpsomhed.

Bøgerne er meget flotte og lækre at bladre i, og de vil kunne læses alene af børnene, men kan også læses sammen med en forælder eller bruges i skolens yngste klasser. Det er børnene selv, der giver svarene, og der er mange slags svarmuligheder og dilemmaer. Der er i det hele taget lagt op til værdirelativisme, sådan som man ofte ser det i fransk filosofi, og det er ikke særlig dansk. Havde det været i en dansk skolesammenhæng, havde vi nok set nogle forskellige svarmuligheder og svarmuligheder fra forskellige etiske eller religiøse sammenhænge, men det er nu også vigtigt, at børnene lærer at tænke selv. Så jeg vil blot ønske, at rigtig mange får lyst til at købe disse meget flotte bøger i børnehaveklassen, i indskolingen eller i hjemmet.   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ