Tidligere har de daværende direktører for forskningsinsituttet SFI, Jørgen Søndergaard og Agi Csonka, stået i spidsen for Rådet for Børns Læring.

Riisager har stadig ikke fundet sine skolevismænd

I knap 10 måneder har folkeskolen været uden sine ’vismænd’, formandskabet for Rådet for Børns Læring. Hverken det lovpligtige råd eller formandskabet har været aktive, siden det tidligere råd og formandskab lukkede ned med udgangen af februar.

Publiceret

Vismænd

Vismændene kaldes det ministerudpegede formandskab for DetØkonomiske Råd. Og det var modellen herfra, der inspirerededaværende undervisningsminister Bertel Haarder, Venstre, til i 2008at erstatte Grundskolerådet med Råd for Evaluering ogKvalitetsudvikling af Folkeskolen, i daglig tale Skolerådet. Rådeter sammensat af skolens forskellige interessenter, men i spisenstår et udpeget formandskab som en slags skolevismænd.

Rådet har siden skiftet navn til Rådet for Børns Læring. Rådetog formandskabet nedsættes i henhold til folkeskolelovens paragraf57 og har til formål at "følge, vurdere og rådgiveundervisningsministeren og ministeren for børn, ligestilling,integration og sociale forhold om det faglige niveau, denpædagogiske udvikling og elevernes udbytte af undervisningen ifolkeskolen og ungdomsskolen og om det pædagogiske arbejde med atunderstøtte alle børns trivsel, udvikling og læring idagtilbud".

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen.dk har gentagne gange spurgt til undervisningsminister Merete Riisagers udpegning af et nyt formandskab, men det har trukket ud, og det bliver ikke på denne side af nytår, oplyser undervisningsminister Merete Riisager nu i en skriftlig kommentar:

"Rådet for Børns Læring spiller en vigtig rolle for, hvordan vi udvikler vores skole. Derfor er det også vigtigt, at vi finder den rette person til at stå i spidsen for arbejdet. Jeg anerkender, at det er en længere proces, som jeg regner med vi finder en løsning på først i det nye år".

I begyndelsen af november stillede undervisningsordfører Annette Lind, Socialdemokraterne, et paragraf 20-spørgsmål:  "Hvorfor har ministeren ikke udpeget et nyt råd for børns læring, som burde have været på plads for et halvt år siden, jf. folkeskoleloven?".

 

Minister har ikke nedsat lovpligtigt råd

Svaret fra Merete Riisager lød: "Regeringen er langt med sine overvejelser om sammensætningen af det nye Rådet for Børns Læring. Jeg orienterer naturligvis forligskredsen, når det endeligt er faldet på plads".