Anmeldelse Skønlitteratur
0   21

Smuk og charmerende

"I dragens kløer" er en hyggelig, sjov og spændende eventyrfortælling med alle de ingredienser, der nu engang skal til for at få en god historie i eventyrgenren til at fungere. Man mærker tydeligt, at tegneren og forfatteren har moret sig under arbejdet med billedbogen, og tegningerne er et sandt overflødighedshorn.

I dragens kløer

Fakta


Titel
I dragens kløer

Forfatter
Mogens Buus

Illustrator
Mogens Buus

Pris
249

Sider
76

Forlag
Forlaget TipTapTudse

"I dragens kløer" er et eventyr, så vi møder naturligvis både en konge og en dronning, en adoptivprinsesse, Miabelle, Svend Frisk, væbner for ridder Knapsårask, en drage, en trold og en heks. Den fæle drage bortfører en dag prinsesse Miabelle, og Svend Frisk sendes ud med sin hest, Kickass, og et stort sværd, da ridder Knapsårask ikke har fysik til den forventelige hårde tur for at finde prinsessen og få hende hjem igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hesten Kickass og Svend slipper fra en trold, der just ikke har venlige hensigter, men desværre fanger heksen Svend, giver ham et stenben og burer ham inde. Svend er imidlertid en kvik dreng og finder ud af at hypnotisere en mus, så den kan hente nøglen til buret, hvor han er spærret inde. Han finder også heksens mikstur til ophævelse af forstening, og så ligger vejen åben for den videre færd.

Prinsesse Miabelle har det i og for sig godt hos dragen, men hun keder sig. Heldigvis finder Svend Frisk Miabelle hos dragen, og sammen med dragen flyver de tilbage med den pølsevogn, som dragen har stjålet. Pølsevognen kommer ovenikøbet tilbage til dens rette ejer. I gode eventyr skal der være orden i tingene, når det hele slutter.

"I dragens kløer" er smukt bygget op med tegninger og tekst tæt flettet sammen til en smuk helhed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.603 andre er allerede tilmeldt