Anmeldelse Dansk
0   118

Læs til!

Læs til!

Fakta


Titel
Læs til!

Forfatter
Camilla Gellert Nielsen, Hanne Fabrin, Lissie Munk Jensen


Grundbog: 116 sider, 150 kroner. Tekstbog: 120 sider, 168,75 kroner. Lærervejledning: 102 sider, 562,50 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

"Læs til!" er et materiale, der sigter mod mellemtrinnet, og som byder på et fagligt alsidigt tekstudvalg. Næsten alle fag skal deltage aktivt i at udvide elevernes læsekompetence.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærerteamet skønner, hvornår de forskellige aspekter af læsekompetencen skal trænes. "Læs til!" starter med informationssøgning, hvor en fælles tekst i klassen viser, hvordan informationer bedst søges efter en bevidst metodik og ikke tilfældigt. Herefter guider grundbogen eleven frem gennem forskelligartede aktiviteter og organisationsformer. Ikke kun tekstbogen, men også nettet bruges til at kvalificere informationssøgningen.

Hovedområderne i træningen af læseteknik er bogen igennem dernæst notatteknik og husketeknik, tekstforståelse, diagramforståelse, oplæsning og læsehastighed.

En vigtig faktor i bogen er, at de mindre læsestærke elever støttes gennem en alternativ sværhedsgrad af den enkelte tekst. Informationsmængden er næsten ens i de to parallelle tekster, men der tages hensyn til læseligheden ved faktorer som sætningslængde og valg af ord.

Jeg er meget tiltalt af "Læs til!", ikke kun fordi bøgerne rummer gode, alsidige tekster og opgaver. Layoutet og instruktionerne er desuden elevvenlige og ser ud til at ramme aldersgruppen fint. For mig er det et afgørende plus, at bogens afsnit bruges efter behov og deles mellem forskellige fag. Læsetræning i alle fag er næppe altid en realitet i virkeligheden, og her kan det konkrete materiale skubbe den vigtige udvikling videre frem. Faget dansk har brug for støtte til læsetræningen fra de andre fag for at nå de mange vigtige aspekter, som faget også indeholder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.597 andre er allerede tilmeldt