Anmeldelse

Vild med dansk 9

Vild med dansk 9

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er det glædeligt, at der kommer så mange gode materialer til dansk! Og "Vild med dansk" for 9. klasse er da heller ingen undtagelse. Grundbogen består af syv kapitler, der alle afsluttes med et fagligt produkt og en evaluering. Vi tager livtag med klassikere som nationalsangen "Der er et yndigt land", der er H.C. Andersen, forskellige gode kortfilm, Søren Ulrik Thomsen, fotokunst som redigeret virkelighed, utrolige fortællere, Millennium, nye medier, forelskelse og forførelse og litteraturhistoriske forløb. Det er et meget righoldigt materiale, som viser både frem og tilbage i tid og rum.

Fakta:

Titel: Vild med dansk 9

Forfatter: Lise Amitzbøll, Dorte Østergren-Olsen, Henrik Poulsen

Type: Diverse

Forlag: Gyldendal

Lærervejledningen præsenterer de faglige begrundelser for indhold og tilrettelæggelse på fornemste vis. Som supplement til grundbogen er der en dvd og et stort webmateriale, der giver overblik over samtlige tekster i systemet, arbejdsformer, faglige slutprodukter til udfærdigelse af projektopgaven efter 9. klasse samt forslag til lærerens årsplan. Den medfølgende dvd har et varieret udbud af kortfilm, dokumentarfilm, musik og musikvideo. Og websitet har en interaktiv filmanalyse, musikvideo, sange, analyseværksted, oplæste tekster og en dating-portal for kunst og kunstelskere. Så der er virkelig alt, hvad hjertet kan begære inden for "det udvidede danskbegreb".

Skal man endelig kritisere noget, kunne jeg personligt have ønsket, at Isam B's musikvideo "I Danmark er jeg født" var blevet suppleret med Natasjas "I Danmark er jeg født", da hun tilføjer noget om multikulturelle identiteter, som Isam B blot cementerer til konformitet.