Debat
0   13

Kuriosum eller den sørgelige virkelighed!

80 år gammelt citat viser, at holdningen til lærerne ikke har ændret sig. Med skolereform og lov 409 er ringen sluttet! (Indlæg i Folkeskolen nr. 10, 2017)

»Lærergerningen er efterhånden blevet en af de Bestillinger, der byder sine Udøvere de mest uselvstændige og utilfredsstillende Arbejdsvilkår.

Det er utvivlsomt nødvendigt fra de afgørende og ledende Myndigheders Side i højere grad at stimulere Lærerstandens Udfoldelse som Kultur- og Aandsarbejdere, give den Ansvar, Anseelse og bedre Placering og i mindre Grad understrege Funktionærforholdet. For skulle den Dag komme, da det eneste, man kan sige om den danske Lærer, er, at han er en lille lydig og artig Funktionær, da har man med det samme dræbt Livet i Skolen«.

Artiklen fortsætter under banneret

Ovenstående beskrivelse af lærerjobbet fandt jeg i »Københavns Kommuneskole« fra april 1938. Bortset fra ortografien og majusklerne, samt at jeg har erstattet tjenestemand med funktionær, er selve beskrivelsen præcis rammende for den situation, folkeskolen og dens lærere har stået i, siden skolereform og lov 409 blev gennemført i 2014. Jeg er godt klar over, at der i de mellemliggende år har været periode, hvor respekten og tilliden til lærerne har været større, men det er deprimerende, at vi kan genkende så meget af nutiden i et 80 år gammelt citat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ