Debat

Vores fælles folkeskole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som lærerstuderende har jeg en forestillling om et begreb, der hedder en fælles folkeskole. En folkeskole, der skal være en samfundsinstitution, og jeg tror, at en fælles uddannelse for alle lærerne i folkeskolen har stor betydning for dette.

I øjeblikket kan læreruddannelsen udvikle sig meget forskelligt fra seminarium til seminarium, og jeg vil opfordre DLF til i samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds at følge udviklingen nøje.

Da læreruddannelsen sidst blev ændret, blev de pædagogiske fag nedprioriteret. Denne udvikling synes jeg er forkert, og det bør der rettes op på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Opgaven med at sikre en fælles folkeskole med dygtige og veluddannede lærere vil jeg gerne opfordre de kongresdelegerede til at lægge i hænderne på Anders Bondo Christensen her ved det kommende formandsvalg.

Han har ved flere lejligheder givet udtryk for visioner på dette område, og jeg er overbevist om, at han vil gå aktivt ind i arbejdet til gavn for folkeskolen.

Stine Skyum

fjerdeårsstuderende

Haderslev Seminarium