Anmeldelse Historie
0   226

Historiekanon

Historiekanon

Fakta


Titel
Historiekanon


Ertebøllekulturen, Tutankhamon, Solvognen, skrevet af Søren Elmerdahl Hemmingsen, Hans Hostrup, 48 sider, 150 kroner. Kalmarunionen, Columbus, Reformationen samt Genforeningen 1920, Kanslerforliget, Augustoprør og Jødeaktion 1943, FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder, begge skrevet af Claus Buttenschøn, Olaf Ries, henholdvis 64 og 80 sider, 162,50 og 187,50 kroner. Christian 4., Den westfalske Fred, Statskuppet 1660 skrevet af Niels Lysholm, 64 sider, 162,50 kroner. Slaget på Fælleden, Systemskiftet 1901, Kvinders valgret, skrevet af Birgit Knudsen, 72 sider, 175 kroner.

Type
Bog

Forlag
Alinea

Her er der tale om et system, der samlet set giver læreren mulighed for at komme omkring samtlige kanonpunkter på en god og hæderlig vis.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne sluttes af med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed eller dette forløb havde, og hvad det førte med sig.

De tre kanonpunkter i hver bog kommer i kronologisk rækkefølge, men arbejdet med de enkelte kanonpunkter er selvfølgelig betinget af, hvordan de passer med klassens øvrige arbejde.

Teksten veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig er der efter hvert kanonpunkt en dobbeltside med opgaver og elevaktiviteter.

Layoutet er både flot og indbydende. Det giver lyst til at fordybe sig i stoffet og er samtidig meget overskueligt for eleverne. Man kan på forlagets hjemmeside gratis downloade lærervejledning til hver bog. Denne giver læreren gode råd og vink i forbindelse med tilrettelæggelsen af undervisningen.

Systemet kan bestemt anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.593 andre er allerede tilmeldt