Anmeldelse

Historiekanon

Historiekanon

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er der tale om et system, der samlet set giver læreren mulighed for at komme omkring samtlige kanonpunkter på en god og hæderlig vis.

Fakta:

Titel: Historiekanon

Type: Bog

Forlag: Alinea

Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne sluttes af med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed eller dette forløb havde, og hvad det førte med sig.

De tre kanonpunkter i hver bog kommer i kronologisk rækkefølge, men arbejdet med de enkelte kanonpunkter er selvfølgelig betinget af, hvordan de passer med klassens øvrige arbejde.

Teksten veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig er der efter hvert kanonpunkt en dobbeltside med opgaver og elevaktiviteter.

Layoutet er både flot og indbydende. Det giver lyst til at fordybe sig i stoffet og er samtidig meget overskueligt for eleverne. Man kan på forlagets hjemmeside gratis downloade lærervejledning til hver bog. Denne giver læreren gode råd og vink i forbindelse med tilrettelæggelsen af undervisningen.

Systemet kan bestemt anbefales.