Debat

Gert Biesta kommer til Danmark 5. maj i anledning af ny bog om hans pædagogik

Håbet med bogen er en ny demokratisk samtale om pædagogik og uddannelse mellem lærere, pædagoger, forældre, forskere og politikere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er gratis at deltage, her er programmet: http://www.thomasaastruproemer.dk/.../04/Biesta-antologi.pdf.

Gert Biesta selv er på scenen den første time. Derefter er det bogens forfattere: Ole M Morsing, Martin Blok Johansen, Lærke Annemette Grandjean, Lejf Moos, Kåre Egholm Pedersen, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Brian Degn Mårtensson, Steen Nepper Larsen og Thomas Aastrup Rømer.

Desuden inviteres til samtale om Gert Biestas pædagogiske tænkning om en menneskelig fremtid i P-1 radioprogram torsdag d. 4. maj 2017 kl 10. http://www.dr.dk/p1/supertanker/

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Folketingspolitikere – fra hele spektret – har inden udgivelsen af bogen ”Uddannelse for en menneskelig fremtid – Gert Biestas pædagogiske tænkning” vist interesse for at læse bogen, og følgende politikere får derfor bogen tilsendt: Merete Riisager, Caroline Magdalene, Svend Thorhauge, Jakob Søvhøj og Jacob Mørk.

Håbet er en ny demokratisk samtale om pædagogik og uddannelse mellem lærere, pædagoger, forældre, forskere og politikere.

Gert Biesta sammenligner den nuværende samfundsmæssige måde at behandle børn og unge i uddannelse med den måde man behandler køer – man interesserer sig ensidigt for input og output.

Gert Biesta mener modsat, at vi i skole og samfund skal fokusere på selve mennesket og ud fra en helhed mellem personlig, social og faglig udvikling skabe pædagogik og uddannelse.