Lærer til lærer
0   3

25 års jubilæum som kredsformand

Indflydelse er ikke noget man får – det er noget man ta’r

Den 1. april 1992 blev Helen Sørensen valgt som kredsformand i Herningegnens Lærerforening. Lørdag den 1. april 2017 er det 25 år siden.

Helen Sørensen udtaler: Det har været 25 fantastiske år at stå i spidsen for alle de dedikerede, dygtige og kreative lærere og børnehaveklasseledere, som Herningegnens Lærerforening rummer. Samtidigt har jeg gjort hele historien med fra lærernes kommunalisering, som skete i 1993. Det betød, at lærerne overgik fra at være statsansatte tjenestemænd til at blive overenskomstansatte i kommunen.  Det har været en interessant rejse at være på.  I dette område var der i 1992/93 seks kommuner at samarbejde med.  Det var Aulum-Haderup, Brande, Herning, Ikast, Trehøje og Åskov kommuner. Kommunalreformen gjorde de seks til to kommuner, oven i købet fik vi en bonuskommune med, idet Nørre Snede blev en del af Ikast-Brande Kommune.

Artiklen fortsætter under banneret

I min tid som kredsformand har jeg arbejdet for, at den pædagogiske profil og den fagpolitiske profil er hinandens forudsætninger. De to hovedspor hænger nemlig uløseligt sammen. I årene efter kommunaliseringen var der grøde i den pædagogiske udvikling på egnen. Af den årsag er begge nuværende skolevæsner stadigvæk på forkant, selvom det siden 2013 har været en mere, sagt lidt populært, ”del og hersk” ledelseslinje, mange kommuner har lagt for dagen. Det har imidlertid blot fået både mig og kredsen til endnu mere stålsat at arbejde for, at lærerprofessionen og friheden i de pædagogiske valg ikke skal underlægges skrivebordsgeneralers trang til detailstyring via test og koncepter. Lærerne og deres forening insisterer fortsat på at tage både ansvar og medansvar for folkeskolens udvikling. Mit valgsprog er, sagt med et glimt i øjet: ”Indflydelse er ikke noget man får, det er noget man ta’r”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ