Lærerliv
0   258

Marianne Bager

Marianne Bager er 53 år og afdelingsleder i skoletjenesten i Den Gamle By i Århus.

Uddannelse:

Lærer fra Århus Seminarium i 1980.

Artiklen fortsætter under banneret

Arbejdsplads:

Den Gamle By i Århus. Her tilrettelægger hun aktiviteter, som i høj grad bygger på rollespil og drama, og hun optræder som den strenge Frøken Nielsen, når børn fra 4. til 6. klasse prøver at gå i skole som i gamle dage. Hun udarbejder undervisningsmaterialer og uddanner de aktører, der befolker husene i Den Gamle By, så de går klædt og taler som i 1864 eller 1910 og kan lave mad over et åbent ildsted. Hun fik jobbet i 2001. I de første fire år var hun på deltid ved siden af lærergerningen på Næshøjskolen vest for Århus. Her var hun i 25 år.

Familie:

Gift med Vilhelm og mor til Toke på 23 og Naja på 20. De bor i Århus, men Toke er flyttet hjemmefra. I marts gjorde han sin mor til farmor og indledte dermed en ny epoke i hendes liv.

Mit arbejde lige nu:

Det er at formidle julens historie. Vi klipper julepynt, bager klejner, fortæller nissehistorier og leder efter nissegemmesteder med børnene. Til foråret skal jeg i gang med et projekt om teater i undervisningen. Børn får en helt anden forståelse, når de oplever, hvordan det var engang, frem for at læse om det i en bog.

Mit arbejde om fem år:

Så sidder jeg stadig i skoletjenesten. Det er et udviklende job, fordi der hele tiden er nyt at tage stilling til. Vi har lige fået gjort køkkenet ved siden af skolestuen færdigt og skal til at udvikle undervisningsforløb til det.

Efteruddannelse:

Fra 1997 til 2000 tog jeg en pædagogisk diplomuddannelse i drama. Året efter blev jeg opfordret til at søge jobbet i Den Gamle By, som skulle til at bygge en skoletjeneste op.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Jeg har ikke et samlet familiebillede, men familien er en vigtig base for mig. Det er der, jeg henter energi.

2. Når jeg skal formidle til børn, har jeg min dragt på, men jeg begynder med at være mig selv. Så fortæller jeg, at om lidt bliver jeg til frøken Nielsen i 1864, og at de også skal rejse tilbage i tiden, så de kan opleve historien.

3. Jeg holder af at høre musik, når jeg er hjemme. Det spænder også vidt, lige fra jazz over irsk folkemusik til latinamerikanske rytmer. Det afhænger af, hvad jeg er optaget af lige for tiden.

4. Jeg har altid sunget og er uddannet musiklærer. Jeg synger i et kor, hvor den for tiden står på julesange.

5. På jobbet kan jeg ikke undvære mine to kolleger, Henning Lindberg og Christin Clausen. Vi har et fantastisk teamsamarbejde og er gode til at optimere hinandens ideer og projekter.

6. Jeg kan lide at læse, og de tre bøger viser, at jeg læser meget forskelligt. Jennifer Lee Carrolls »The Shakespeare Secret« foregår i nutiden, men Shakespeares fortællinger siger os stadig noget. Jeg kan også lide at læse filosofiske bøger som Rose Tremains »Musik og stilhed«, og nogle gange er det ren underholdning som Stieg Larsson.

7. Når jeg er træt, hører jeg musik i den stille genre og drikker en god kop te.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ