Debat

Kompensation for et betændt skolesyn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kunne man nu bare for én gangs skyld få lidt fred for den evindelige fokusering på skolens dokumenterede elendighed. Elendigheden er nok åbenbar. Men hvorfor hele tiden se den i øjnene. Bare et enkelt frikvarter, hvor vi kan slappe rigtigt af og samles på tværs af skolesyn og andet plagsomt om et eller andet, der ikke handler om skolen. Og her dukker så klimatopmødet op. Der hvor alverdens topledere samles i vores lille kæmpestore København for at vise, at man godt kan blive enige om noget, bare det ligger så langt uden for menneskets aktionsmuligheder som næsten tænkeligt. Den ustyrlige klimaforandring, som er en skavank, solsystemet nu engang har behæftet sin planet med så at sige fra fødselen, for så vidt som klimaet har forandret sig, i al den tid Jorden har eksisteret. Men nu vil vi, menneskene, sætte en stopper for naturens gang. Og det kan da godt en tid få os til at glemme eller udskyde småproblemer som en uduelig folkeskole. Til formålet har vi opfundet historien, der aldrig er blevet videnskabeligt underbygget, om, at det er mennesket, der er skyld i klimaforandringerne. Hensigten er, at alverdens ledere med klimaforandringerne som undskyldning kan gennemføre globalt omfattende stramninger, begrænsninger, forbud, som de ellers ville have svært ved at gennemføre. En slags befolkningshersen med befolkningens billigelse. Ret genialt fundet på. Vi hopper alle med på vognen i en form for flagellantisk selvpiskende nydelse. Og DLF har valgt at kompensere for sin betændte strid for bevarelsen af den uddannelsesumulige folkeskole ved at deltage i en demonstration, som man næsten ikke behøver at argumentere for. Og vi kan alle slappe af. For nu skal vi samles til kamp mod moder naturs luner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler