Debat

Professionel dømmekraft – Gert Biesta kommer til Danmark

Gert Biesta kommer til Danmark d. 30. marts 2017, og mon ikke vi får glødende oplæg og diskussion, når han møder Claus Holm og Lars Qvortrup på DPU til deres konference om ´Professionel dømmekraft´?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 Læreres virksomhed skal ikke styres eller underkastes politisk styrede diktater (der ikke altid er lige vel pædagogisk funderet), som for eksempel læringsmålstyring.

Dette har Gert Biesta forsket i, og hans konklusion er, at den uddannelsespolitiske agenda bør bygge på lærernes virksomhed, fordi det ifølge hans, og hans teams, forskning viser sig, at der på denne måde kan ske en generel højnelse af kvaliteten i uddannelse.

I bogen Teacher Agency. An Ecological Approach  (2015)  er den hoved-motiverende kraft  idéen om lærerens virksomhed, det vil sige læreres aktive deltagelse i at forme deres arbejde og dets betingelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lærerens virksomhed er ønskværdig af den enkle årsag, at hvis den fungerer godt, medvirker den til den samlede uddannelsesmæssige kvalitet (Priestley & Biesta m.fl. (2015): 147).

Det er ikke i Gert Biestas ´ånd´ med håndfaste metoder og entydige mål at opstille skemaer, ranglister eller didaktiske figurer. Pædagogik hænger for ham sammen med komplekse og ubestemmelige samt modstandsfyldte og besværlige forhold, som ikke kan tilgodeses i en skematiseret, instrumentel undervisning eller i ren produktion.

Gert Biesta kommer til Danmark d. 30-31. marts 2017, og mon ikke vi får glødende oplæg og diskussion, når han møder Claus Holm og Lars Qvortrup på DPU til deres konference om ´Professionel dømmekraft´?

Jeg glæder mig til at deltage og rapportere fra http://konferencer.au.dk/professioneldoemmekraft/