Anmeldelse Trivsel
0   57

Skilsmisse - fra traumatisk krise til udviklingskrise

Den hidtil bedste bog om børn og skilsmisse.

Børn og skilsmisse

Fakta


Titel
Børn og skilsmisse

Forfatter
Anja Marschall

Pris
239

Sider
173

Forlag
Samfundslitteratur

Næsten hvert tredje barn i alderen nul til ti år oplever, at forældrene bliver skilt. Derfor skal de fagprofessionelle omkring børnene vide, hvad de har med at gøre, når de oplever et barn i krise som følge af dette.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatteren til denne lille praktiske guide har forsket i delebørn i tre år. Det er der kommet en meget brugbar bog ud af. De fagprofessionelle voksne ved ofte ikke, hvad der er det rigtige at sige eller gøre, når man har et barn, hvis forældre ikke kan enes eller lever hvert sit sted.

Tidligere på året udkom der en bog med næsten samme titel: ”Børn i skilsmisse”, og der sad jeg hele tiden med en oplevelse af, at alle skilsmisser var af det onde, og at børnene blev traumatiserede for livet. Det kunne jeg mærke ikke var særlig konstruktivt, når nu så mange børn kommer ud for, at forældrene bliver skilt. Det er derfor, at jeg på det varmeste kan anbefale denne guide, fordi den ikke beskriver børnene eller deres forældre som traumatiserede. Der fokuseres på de skilsmisser, hvor skilsmissekrisens fire faser udvikler sig harmonisk på linje med andre af livets store kriser.

Det er dejligt at se et konkret og praktisk bud på, hvad man som fagprofessionel kan gøre for at støtte børnene bedst muligt – helt uden at blive følelsesmæssigt chokeret eller rystet. Der er nemlig ikke nogen grund til at overdramatisere, at et barn udsættes for en skilsmisse. Det sker for så mange, og derfor må vi alle lære, hvordan man forholder sig til det uden at gå i panik.

Hvert kapitel har en case med interviewede børn, der fortæller om de tunge tanker om ansvar og skyld, de bærer rundt på. Men det er ikke alle børn, der er bekymringsbørn. Det synes jeg, at det er vigtigt at understrege, selv om alle skilsmissebørn har brug for opmærksomhed, omsorg og aktiv lytning. Det er bare så vigtigt, at børn i skilsmisse ikke sygeliggøres.

Nogle gange er livet bare ikke egnet for børn, og det er så vigtigt, at vi lærer om resiliens, så de vokser op som stærke børn, der får et godt voksenliv. Der står meget på de relativt få sider, men der står alt det, man lige står og har brug for at vide.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ