Anmeldelse Fransk
0   17

Underholdende ordbog

Nye franskelever kommer godt i gang med denne her.

Min første røde ordbog

Fakta


Titel
Min første røde ordbog

Pris
199,95

Sider
248

Forlag
Gyldendal

Gyldendal står bag en mere end 200 år gammel tradition for udgivelse af gode og funktionelle ordbøger. Har man stået med valget mellem en af Gyldendals røde og en ordbog fra et andet forlag, har der aldrig været tvivl om valget. Med placeringen af fransk på mellemtrinnet har det været spændende at se, hvordan Gyldendal tilpassede sig de nye behov. Målgruppen er 5.- og 6.-klasseelever, der med en ugentlig fransktime har brug for en mere legende og visuel indgang til det nye andet fremmedsprog.

Artiklen fortsætter under banneret

"Min første røde ordbog" er både en traditionel (børne-)ordbog og en underholdende bladrebog. Til den første del hører en velillustreret fransk-dansk ordliste med et forholdsvis bredt vokabular, der meget enkelt angiver køn og flertalsendelse. Den anden del udgøres af en omfattende tematiseret og lige så velillustreret del med alskens gode emner fra hverdagen: Her kommer vi forbi campingpladsen, fødselsdagsfesten og klasseværelset og besøger grønthandleren, badeværelset, ansigtet, zoologisk have og mange andre rigtig underholdende livsrum, som eleverne kan spejle sig i. Samtidig vil de fra starten kunne orientere sig omkring disse emner og vænne sig til, at det er disse emner, som de skal prøves i mange år senere. Det skal siges, at der ikke knytter sig frankofone emner til temadelen, hvilket denne anmelder kun mener er rimeligt.

Ordbogen kan varmt anbefales – det er et fornøjeligt og meget anvendeligt redskab.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
889 andre er allerede tilmeldt