Debat

Velkommen til Merete Riisager

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores nye undervisningsministerMerete Riis­ager valgte som en af sine første handlinger at stille lærerne et spørgsmål: »Hvad skal der til, for at du og dine kolleger kan lave fremragende undervisning?«

Hermed sender ministeren et rigtigt godt signal om, at nu skal de egentlige eksperter i at holde folkeskole - lærerne, børnehaveklasselederne og skolelederne - tages alvorligt. Tak for det, Riisager. Mange har allerede givet et svar, og jeg kan kun opfordre til, at endnu flere giver deres gode, konkrete råd til Riis­ager på ministerens hjemmeside. Svarene kan i høj grad bruges i mit kommende samarbejde med vores nye minister.

Jeres bud kan være med til at give inspiration til, hvordan vi sammen får skabt resultater i forhold til de to hovedudfordringer, som vi står med: Hvordan sikrer vi, at lærere og ledere kan lykkes med deres vigtige opgave, og hvordan genskaber vi ledernes, lærernes og skolebestyrelsernes indflydelse på skolens udvikling?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Konkrete resultater på de to spørgsmål er afgørende for at styrke kvaliteten af elevernes undervisning og afgørende for, at vi kan fastholde opbakningen til folkeskolen.

Jeg synes, at ministeren med sit spørgsmål sender et godt signal om, at hun tager disse udfordringer alvorligt, og jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at der kommer resultater ud af de gode viljer.

Da Liberal Alliance trådte ind i regeringen, tilsluttede de sig folkeskoleforliget, på samme måde som De Konservative tilsluttede sig forsvarsforliget. Det er helt normal parlamentarisk praksis. De Radikale og Socialistisk Folkeparti tilsluttede sig også folkeskoleforliget, da de dannede regering med Socialdemokratiet. Ministeren er naturligvis blevet spurgt til det dilemma, at hun nu skal være loyal over for en folkeskolereform, som hun har været kritiker af. Hertil svarede Riisager: »Jeg skal i hvert fald være loyal over for folkeskolen«.

Ingen tvivl om, at den nye minister er blevet sat på en ikke helt nem opgave, men fra mit hidtidige samarbejde med Merete Riisager ved jeg, at vi har fået en minister med meget stort engagement og stor energi. Jeg var meget glad for mit samarbejde med uddannelsesordfører Merete Riisager. Og jeg ser frem til samarbejdet med undervisningsminister Merete Riisager.

Velkommen til, og tillykke med jobbet!