Debat
0   0

Velkommen til Merete Riisager

Vores nye undervisningsministerMerete Riis­ager valgte som en af sine første handlinger at stille lærerne et spørgsmål: »Hvad skal der til, for at du og dine kolleger kan lave fremragende undervisning?«

Hermed sender ministeren et rigtigt godt signal om, at nu skal de egentlige eksperter i at holde folkeskole - lærerne, børnehaveklasselederne og skolelederne - tages alvorligt. Tak for det, Riisager. Mange har allerede givet et svar, og jeg kan kun opfordre til, at endnu flere giver deres gode, konkrete råd til Riis­ager på ministerens hjemmeside. Svarene kan i høj grad bruges i mit kommende samarbejde med vores nye minister.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeres bud kan være med til at give inspiration til, hvordan vi sammen får skabt resultater i forhold til de to hovedudfordringer, som vi står med: Hvordan sikrer vi, at lærere og ledere kan lykkes med deres vigtige opgave, og hvordan genskaber vi ledernes, lærernes og skolebestyrelsernes indflydelse på skolens udvikling?

Konkrete resultater på de to spørgsmål er afgørende for at styrke kvaliteten af elevernes undervisning og afgørende for, at vi kan fastholde opbakningen til folkeskolen.

Jeg synes, at ministeren med sit spørgsmål sender et godt signal om, at hun tager disse udfordringer alvorligt, og jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at der kommer resultater ud af de gode viljer.

Da Liberal Alliance trådte ind i regeringen, tilsluttede de sig folkeskoleforliget, på samme måde som De Konservative tilsluttede sig forsvarsforliget. Det er helt normal parlamentarisk praksis. De Radikale og Socialistisk Folkeparti tilsluttede sig også folkeskoleforliget, da de dannede regering med Socialdemokratiet. Ministeren er naturligvis blevet spurgt til det dilemma, at hun nu skal være loyal over for en folkeskolereform, som hun har været kritiker af. Hertil svarede Riisager: »Jeg skal i hvert fald være loyal over for folkeskolen«.

Ingen tvivl om, at den nye minister er blevet sat på en ikke helt nem opgave, men fra mit hidtidige samarbejde med Merete Riisager ved jeg, at vi har fået en minister med meget stort engagement og stor energi. Jeg var meget glad for mit samarbejde med uddannelsesordfører Merete Riisager. Og jeg ser frem til samarbejdet med undervisningsminister Merete Riisager.

Velkommen til, og tillykke med jobbet!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen