Anmeldelse

Kevin Magnussen / Christopher / Fodboldhelte / Vildt vejr

Appetitlige fagbøger til indskolingen

Alineas bogserie ”Fagklub” er en fin lille serie af bøger om alt fra fodbold og popstjerner til vejret. De er skrevet til indskolingen, og med emner som Kevin Magnussen og Christopher forudser jeg, at de vil blive revet væk på skolebibliotekerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fagklub"-bøgerne er delt op i små kapitler med masser af store, lækre farvebilleder med tilhørende letlæselig stor tekst og korte, overskuelige sætninger. På den måde passer de perfekt på den formel, som jeg selv har set hitte hos de mange børn, der ikke fænges så meget af skønlitteratur. Der er så mange børn, som brænder for at lære, men som mister gejsten, når de kommer til læsningen. De sidder og sukker og bladrer dovent, når klassen skal læse, og beder ofte om at måtte gå på toilettet eller tage vand. Men ved at kombinere deres nysgerrighed og lærelyst om alle mulige emner med lækre, skinnende bøger med flotte billeder fanger man rigtig mange af dem.

Fakta:

Titel: Kevin Magnussen / Christopher / Fodboldhelte / Vildt vejr

Forfatter: Andreas Munk Scheller / Cecilie Bogh / Daniel Zimakoff / Mikkel Hybel Fønsskov

Pris: 161,25

Sider: 31

Serie: Fagklub/Fagklub ultra

Forlag: Alinea

Jeg ved, at især fagbøgerne om kendte og sport bliver revet væk på vores skolebibliotek. Det er, som om biblioteket bare ikke kan få nok af den slags bøger. Og de samme bøger lånes ivrigt igen og igen af de samme læsere – for de er bare så spændende! Den ivrighed og gejst er, hvad enhver dansklærer må ønske sig af sine elever. Og netop den gejst kan meget vel vækkes af netop denne bogserie.

Bogen "Vildt vejr" adskiller sig lidt fra de andre i forhold til emnet, men er opdelt på samme overskuelige måde med gode, beskrivende overskrifter og flotte, dramatiske billeder, som fanger interessen med det samme. Den har som den eneste også små grafer med, og mine tanker falder på skolernes mange projekter og tværfaglige forløb, hvor den kunne være en god bog på litteraturlisten til en fremlæggelse eller en selvskrevet faktabog.

Alle bøgerne har også en morsom lille facet: Der er QR-koder på flere af siderne. Ved at scanne dem kan man få link til forskellige relevante videoer frem på sin telefon. Det er en sjov idé at blande medierne på den måde – men vi må håbe, at linkene vil blive ved med at virke! Ellers kommer det med tiden til at virke kikset og uddateret.

Alt i alt en glimrende bogserie, som taler lige ind i tiden og den efterspørgsel, som jeg selv mærker fra mine 2.-klasseelever.