Anmeldelse

100 ideer til billedkunst

100 ideer til billedkunst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er nøjagtig, hvad den giver sig ud for - 100 ideer til praktisk brug i faget billedkunst. Og med forfatternes ord er disponeringen inspireret af en klassisk kogebog, hvor man som læser får opgivet materialer og fremgangsmåde.

Fakta:

Titel: 100 ideer til billedkunst

Forfatter: Helle Vestergaard, Hanne Bindslev Gregersen

Pris: 348,75 kroner

Sider: 112 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Så langt så godt. For hvor er bogen da trist set med billedkunstneriske øjne. Det er muligt, at mange af ideerne er inspireret af kunst og kunstneriske udtryksformer, men præsentationen af de 100 ideer løfter sig sjældent over simple hyggeaktiviteter båret igennem af praktiske anvisninger og enkelte kortfattede opfordringer eller anbefalinger.

Heller ikke i forordet, der er yderst kompakt layoutet og stramt forfattet, lægges der op til at arbejde med billedkunst som kulturfag. Vi får en kort reference til de forskellige trinmål, der er gældende for 2. og 5. klasse, men desværre ingen håndsrækning til, hvor eller hvordan der ville kunne skabes sammenhæng fra bogens ideer til den verden af kunst og kultur, der danner afsæt for faget, og som rundt om i landet i form af museer, billedskoler, gallerier eller levende kunstnere ville kunne danne en fornuftig klangbund for arbejdet med de enkelte ideer.

For de mere erfarne billedkunstlærere vil der ikke være så meget at hente i de 100 ideer, men som en håndsrækning på vikarhylden vil bogen nok kunne inspirere til nogle korte, overskuelige forløb.