Anmeldelse

Fuglepigen Vega

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Historien om den lille, spidsnæsede Vega er en fremragende billedbog om børn og drømme, som kan bruges både som oplæsnings- og samtalebog, som klassesæt på begyndertrinnet og eventuelt også i 3. klasse.

Fakta:

Titel: Fuglepigen Vega

Forfatter: Kristina Stoltz

Illustrator: Nana Torp

Pris: 249,95 kroner

Sider: 80 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Vega bor sammen med sin mor i en lejlighed. Moderen har ikke megen tid til at tage sig af hende.

Hendes status i klassen i skolen er lav, og den forestående fastelavnsfest er et mareridt for hende, for hendes mor har aldrig tid til at sørge for en ordentlig udklædning. Hun har imidlertid en god ven i en gammel dame, en forhenværende linedanserinde, som låner hende en fjerdragt, som har tilhørt dværgen Alfonso, hvis historie fortælles i tegneserieform inden i historien som en parallel til Vegas historie.

Når hun har Alfonsos fjerdragt på, kan hun flyve langt væk i fantasien, og ved fastelavnsfesten flyver hun også i virkelighedens verden og duperer alle. Efter sin triumf i skolen afleverer hun til sidst dragten, vender tilfreds tilbage til dagligdagens verden og befinder sig nu langt bedre i den.

Men det er kun den halve historie, en historie, som vil gå lige ind hos børn i fem-niårsalderen. Den anden lige så vigtige del er illustrationerne, billedsiden. De farverige tegninger er fantasifulde, levende og af høj kunstnerisk kvalitet.

En varm, enkel, veldrejet historie, hvor billede og tekst udgør en kunstnerisk helhed. Den kan anbefales til alle børn og voksne - og ikke mindst dem, der trænger til at flyve i fantasiens fjerdragt.