Debat
0   200

Førtidspensionistmedlemmer

Folkeskolen gik i 1969 forrest med hensyn til integration af fysisk handicappede elever i normalklasserne. En af os var en af isbryderne ved at medvirke til at give en svært tunghør elev en skolegang i en helt almindelig folkeskole.

I dag står DLF med en række førtidspensionister, der ofte er fysisk handicappede for eksempel efter ulykker eller sygdomme, der i sin progression efterhånden handicapper personen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad gør Danmarks Lærerforening for disse medlemmer, hvoraf flere gerne på nedsat tid vil fortsætte med en tilknytning til en aktiv lærertilværelse?

Har DLF centralt assistance at tilbyde de svageste af sine medlemmer, når der skal findes fleksjob eller skånejob? Grundet handicappene skal der ofte forhandles individuelle aftaler med arbejdsgiverne. Støtter fagforeningen med dette? Er der hjælp at hente i DLF, når der skal aftales barsel, ferie, efteruddannelse, afskedigelses- og pensionsvilkår, erfarings- og kompetencetillæg og så videre?

Skal de svageste medlemmer klare alt dette på egen hånd, når de stærkeste medlemmer har aftaler og overenskomster, der i forvejen fastlægger en ramme for ansættelsen?

Vi ønsker vilkår, så vi kan fungere som ligeværdige og medansvarlige kolleger på den enkelte arbejdsplads.

Så vidt vi kan se, bør hjælpen placeres centralt i foreningen, da antallet af medlemmer per kreds er ganske lille. Kredsene kan næppe opsamle tilstrækkelig erfaring og styrke til at hjælpe disse medlemmer på en kompetent måde. Kredsene kan selvfølgelig bistå med viden om lokale forhold.

Med de politiske udmeldinger om, at der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet, kan det undre, at vi som førtidspensionister ikke har hørt fra fagforeningen med en forespørgsel om eventuel interesse for et job igen.

Vi førtidspensionister har ressourcer og kunne blive et positivt aktiv i samfundet, i stedet for, som en kreds mener, at vi kun er en udgift for fagforeningen med bladet Folkeskolen og en årlig udflugt, som vi på grund af handicap ikke altid har mulighed for at deltage i.

Vi ser frem til at høre, om DLF agter aktivt at støtte sine førtidspensionistmedlemmer.

Kirsten Madsen, Silkeborg

Birthe Lundsteen, Vestsjælland

Svar

Ja, foreningen tilbyder bistand - både til førtidspensionerede medlemmer og til aktive medlemmer, som risikerer afsked på grund af sygdom - på de områder, I nævner i jeres brev.

Siden sommeren 1998 har medlemmerne på det som på andre områder kunnet henvende sig til kredsen om bistand. Kredsene har mulighed for efter behov at inddrage hovedforeningen både i forbindelse med sagsbehandling i socialforvaltningen og ved forhandlinger om løn- og ansættelsesvilkår for fleks- og skånejob. Det anslås, at der i det forløbne år er indgået omkring 100 aftaler om fleksjob.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ