Skoleledelse
0   225

Byrådet havde sin egen mand

Farum Kommune tilsidesætter demokratiet, mener skolebestyrelse

Skolebestyrelsen på Stenvadskolen i Farum føler sig groft misbrugt af kommunen i en sag om ansættelse af en ny skoleleder. I løbet af to ansøgningsrunder, der strakte sig fra februar til april i år, havde bestyrelsen fundet frem til to kandidater, som i enighed blev indstillet til byrådet, men halvanden måned senere fik bestyrelsen på et møde med blandt andre borgmester Peter Brixtofte at vide, at kommunen havde valgt at ansætte en tidligere viceskoleinspektør fra en anden af kommunens skoler. Vedkommende er i første omgang konstitueret, men det er meningen, at han skal fortsætte som skoleinspektør, når stillingen bliver slået op i august.

'Skolebestyrelsen har foretaget et tidskrævende og seriøst arbejde, og kommunens skolechef har været med i hele forløbet som deltager ved samtalerne med ansøgerne. Derfor virker det urimeligt og useriøst og som en grov tilsidesættelse af de opgaver, som vi varetager i et borgerligt ombud, når vi bliver behandlet på den måde', siger bestyrelsesformand Gy Larsen.

I kommunen er der uenighed om, hvad der er foregået i sagen. Koordinerende områdechef for skoleområdet Ole Gundestrup fastholder, at der udelukkende er tale om en konstituering, og at det er meningen, at der skal ansættes en anden efter sommerferien. Formanden for skole- og fritidshjemudvalget Flemming Oppfeldt, Venstre, siger derimod, at det er meningen, at den konstituerede skoleleder skal fortsætte i stillingen, og at ansættelsen intet har at gøre med de forestående ændringer.

'Jeg forstår skolebestyrelsens reaktion på forløbet. Forløbet har ikke været ideelt, men det er nu engang byrådet, der bestemmer, hvem der skal være skoleleder', siger han. Folkeskolen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Peter Brixtofte.j

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ