0   94

Jysk kreds fra ja til nej

Foruden otte kredse, hvis flertal skiftede fra nej til ja, var der også en enkelt jysk lærerkreds 116, Hedensted-Juelsminde, hvor flertallet sagde ja til overenskomstforliget i april, men nej til mæglingsforslaget ved urafstemningen den 3. juni.

'Ved den første afstemning var kredsstyrelsens anbefaling fire-to for et ja. Ved den anden var vi enige om at anbefale et nej', fortæller kredsformand Edvin Gustafsson. Mange af kreds 116's medlemmer har fulgt anbefalingen, så det den 20. april blev til 58,5 procent ja og 41,5 procent nej og ved den anden afstemning vippede over til 49,3 procent ja og 50,7 procent nej.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi var simpelthen enige om, at overenskomsten var blevet dårligere i Forligsinstitutionen. At de 400 timers individuel tid er blevet til 375, forringer vilkårene for en masse lærere. Og vi havde et meget smalt ja i førte omgang, fordi vi ikke mente, forberedelsestiden var sikret nok dengang. Dengang så vi en mulighed for at tilforhandle os noget ekstra lokalt - den mulighed anser jeg for udelukket nu', siger Edvin Gustafsson.

Folkeskolen havde simpelthen overset kreds 116's skift, da vi trykte Danmarks-kortet i nummer 23. Og det fremgik heller ikke af kortet, at kreds 138 (Langå, Mariager, Nørhald og Purhus), som havde nej-flertal den 20. april, havde 50/50 ved afstemningen om mæglingsforslaget.

Også Anholt var ved en fejl blevet malet gul. For da Anholt hører til kreds 134, som var en nej-kreds, skal den lille ø i Kattegat naturligvis være rød.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet