Anmeldelse

Pigerne i Villa Sorrento

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stedmoderlig behandling er ikke altid af det onde. Bellas far lukker en ny kvinde ind i sit liv efter moderens død, og som ekstra bonus - længe før det ord eksisterede i sin nutidige betydning - får hun en "søster", der i alle henseender bærer præg af at være opdraget efter mindre bornerte normer end dem, skyggetanten Helga kan levere.

Fakta:

Titel: Pigerne i Villa Sorrento

Forfatter: Bodil Bredsdorff

Pris: 200 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Tiden er 1950'erne, landeplagen er "Fiskerpigens sang", og der var mange ting, man bare ikke snakkede højt om. I hvert fald da ikke, hvis man var pige.

Bodil Bredsdorff får tegnet et flot tidsbillede, som vil give en nutidig læser mange gode spørgsmål til bedsteforældrene og forhåbentlig lige så gode svar og samtaler om svære ting i menneskelivet. I et tidstypisk og letflydende sprog fortæller hun historien om at håndtere stor sorg, samtidig med at livsglæden alligevel ikke kan holdes nede.

På grund af de to centrale personers køn vil den medrivende roman nok mest blive læst af 10-13-årige piger. Men prøv dog at give den til en dreng, en dag ingen af vennerne ser det.