Debat
70   2691

"Standarder for læringsindhold" - "metadataopmærkning"

Se, dette er fremtiden, som KL ser for sig: "Læringsindhold" standardiseres og lægges ind i en ramme, så man kan dele undervisningsforløb på tværs af forskellige platforme og læremidler. Det handler om læringsplatforme, læringsindhold og læs også ordet: læringsdata!

Jeg skrev et indlæg for nyligt om faren ved "homo algoritmus" - et hvad jeg vil kalde for fremtidigt skrækscenarie, hvor læreren, det vil sige undervisningen, bliver fjernet (dét som den pædagogiske tænker Biesta kalder for Learnification) så der i stedet er fokus på at eleven transformeres til "en lærende" som nu skal indhylles i et system bestående af læringsplatforme, selvmonitorering med læringsindhold og et nyt ord; læringsdata.

Et indlæg om "Version 1.0 af standarder for læringsindhold publiceret" fra KL den 18/12-2015 illustrerer meget godt, hvad det hele handler om: Det handler om systemer, algoritmer, standarder, implementering, metadataopmærkning, forsendelsesmanifest, IMS Global Learning Tools Interoperability, kontekstinformation, referencearkitektur, Rambøll/Implement ...

Artiklen fortsætter under banneret

Kan vi se ordene fra folkeskolens formålsparagraf, fra pædagogik, fra didaktik i indlægget? Er der noget forskningsinformeret? Hvilken dagsorden ser vi her? Er det, hvad vi ønsker?

Kilder:

www.kl.dk/e2015---Digital-borgerbetjening/Version-10-af-standarder-for-laringsindhold-publiceret-id194550/?utm_source=kl.dk&utm_medium=rss&utm_content=KL.dk+-+Folkeskolen&utm_campaign=rss

www.folkeskolen.dk/577450/homo-algoritmus


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ