Debat
0   161

Skuffede pensionister

Trods en meget klar kongresformulering, der ikke lod herske tvivl om, at målet for Overenskomst 99 var en parallel udvikling af løn og pension, fik tjenestemandspensionisterne - som ved de tre foregående forhandlinger - de generelle forhøjelser, men de måtte se pengene til de specielle krav forsvinde i den blå luft.

Ak ja - og hvad så?

Artiklen fortsætter under banneret

Det kræver en flerstrenget indsats. Der må skabes bredere forståelse for, at tjenestemandspensionen ikke er en social pension, men en udligning for en svagere lønudvikling i de aktive år.

Tjenestemandssystemet - som det blev skabt ved tjenestemandsloven af 1919 - sikrede samfundet en stabil arbejdskraft i de aktive år. Derfor gav man som kompensation en pension, når tjenesten ophørte.

Folkepensionen bør ikke medregnes, når man taler om parallel udvikling af løn og pension.

Pensionisterne bør sikres den andel af puljen til de specielle krav, som deres lønsum/pension giver baggrund for.

Udgør pension for eksempel ti procent af de samlede udgifter til løn og pension, bør pensionisterne have det hertil svarende beløb til udmøntning.

Alle lærere på løntrin 31 eller derover omklassificeres mindst et løntrin per 1. april 2000.

Det havde været i smuk overensstemmelse med vores kongresvedtagelse, hvis det samme havde været tilfældet for pensionisterne.

Paul Elmholt

Odense


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ