Debat

Strejkens inderliggørelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 70 erne var der arbejdere og andre der turde udtrykke sig igennem solidaritet med andre dvs, de havde en fagforening i ryggen der turde og magtede at tage de yderste redskaber i brug, hvis deres medlemmer blev irettesat/undertrygt af maghaverne, de strejkede og derved blev de synlige i det offentlige rum. I dag er strejken ikke så synlig, den er blevet individualiseret dvs. at hvis der er noget du er utilfreds med, så skal du selv gøre noget for rette op på det. Hvis man tør at skrive ordet stress i google, så vil man opdage at der kommer ca.546.000.000 resultater, det er meget, især hvis man tør sammenligne med ordet lykke, der ligger på ca.23.000.000 resultater. Men hvad vil jeg dog så sige med dette? I kraft af den manglende knytnæve og solidaritet, som jeg antyde ovenfor, så er strejkens væsen gået hen og blevet erstattet at den individuelle protestform, nemlig ordet stress.Er vi mon gået fra at være en nation der strejkede til en nation af stressede.....er dette mon tegn på strejkens inderliggørelse?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget