Uskolet

Skoleleder 
forfremmet til lærer

En dygtig skoleleder tog i denne uge et skridt op ad karrierestigen og blev forfremmet til lærer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skete efter en grundig vurdering af skolelederens uddannelsesmæssige baggrund, ledelsesmæssige kompetencer og personlige styrker og svagheder. »Jeg er meget stolt«, kommenterer den nyudnævnte lærer. »Og jeg vil gøre alt for at leve op til den vældige tillid, det er at få tilbudt så ansvarsfuld en post«.

Skolelederen mener selv, at det kan have været befordrende for forfremmelsen, at han tidligere har haft med skolesystemet at gøre og blandt andet har siddet til møder med beslutningstagere og planlæggere både på og uden for skolen. Men som han siger: »Det er jo voksne mennesker. Noget helt andet er at overtage ansvaret for næste generation og få en hel skoleklasse til at fungere både fagligt, pædagogisk og socialt - det er en kæmpe udfordring«.

Skulle den nye stilling vise sig at blive for stor en mundfuld, er den nyudnævnte lærer tryg ved, at han jo altid kan vende tilbage til sit gamle lederjob.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.