Debat

Mavefornemmelser eller...?

I den nye tids voldsomme sprogforandring er der direkte tåbeligheder. Var det ikke noget for lærerne at kigge på?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der opstår hele tiden ord og vendinger, som tilsyneladende kun har den funktion at vise, at man kan mere end sit fadervor.

Er der f. eks. nogen af de tilstedeværende, der kan fortælle mig, hvorfor de inkluderede børn i folkeskolen har "problemstillinger".Jeg har altid troet, at det bare hed problemer, men det er måske to forskellige slags.

Fornemmelser udgår vel fra et sted i  hjernen. Men hvorfor hedder det så "mavefornemmelser"? Eller er det særlige fornemmelser, der tales om.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Min mave taler i hvert fald mest om mæt eller sulten.

Og oftere og oftere hører man folk i tv sige "ricisi", selv når de taler i ental.

Jeg er helt med på, at vort sprog forandres, og jeg hylder endda den voldsomme engelske invation, fordi den gør kommunikationen mellem verdens lande bedre.Men en eller anden form for logik kunne man vel forvente. 

Jeg kan som pensioneret lærer kun konstatere, at det er sådan, men Danmarks lærere har vel en opgave her?

For de lærer vel ikke i tredie klasse, at det hedder  mavefornemmelser?