Debat

De velbegavede tumber

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jamen er folkeskolens velbegavede elever da fuldstændig upåvirkede af politikernes og pædagogers ideologiske propaganda om den ensgørende udjævning mellem de bogligt svage og stærke? Kan disse forkert skabte mennesker da ikke fatte, at det ikke er meningen, at de skal strømme til de ækle gymnasier, hvor bogligheden trods ihærdige anslag herimod står parat til at udnytte netop disse elevers boglige evner med ideologisk ulighed til følge. Hvad med at fjerne folkeskolens egnethedserklæringer og dermed endnu en gang vise Gud og den tungnemme hvermand, med hvilken foragt bogligheden bør omfattes? Og det er netop, hvad undervisningsministeren nu gør. Ministeren fjerner egnethedserklæringerne med en forventning om, at vi så kan få disse velbegavede tumber til at forstå, at de lige så godt kan søge andre ungdomsuddannelser end gymnasiernes. For det skulle jo nødigt ende med, at vi bliver tvunget til at starte en kinesisk maoistisk kulturrevolution for at få fjernet denne ideologiskfjendtlige leflen for bogligheden. Vi kunne jo også overveje helt at fjerne disse udanske gymnasier. Så ville lille Danmark ende med den skare barfodsakademikere, som ikke ved mere end vi andre, og som jo har været til så stor velsignelse for vort kinesiske forbillede. Det lyder blot underligt, at den undervisningsminister, der taler så varmt for bedre vejledning af eleverne, vil udsætte disse for sådan en omgang uhæderlig vildledning med en gymnasial faglig niveausænkning til følge. Men det kan undervisningsministeren og jeg selvfølgelig være ligeglade med. Vi modtog jo vores gymnasieundervisning, før ødelæggelserne satte ind.

Vagn Madsen

Brønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler