Debat

Hvor går grænsen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er rystet over, at man som lærer i skolen åbenbart skal finde sig i at blive truet med tæsk på sin arbejdsplads ...!

Artiklen i Folkeskolen nummer 9, der fortæller om en helt uacceptabel episode på en skole i Ishøj,siger mig, at der er noget helt galt. Det virker, som om lærere anno 2009 må lære at finde sig i, at vold og trusler om vold »bare« er en del af lærerjobbet! Skoleforvaltningen i Ishøj siger dog, at episoden er uacceptabel, men gør intet for at statuere et eksempel på, hvad der er uacceptabelt, da eleven, der udløste episoden, stadig undervises på skolen. Hvor er respekten for læreren?

Hvor går grænsen for, hvad man som lærer skal finde sig i? Er det »bare« en del af »rummeligheden« i folkeskolen, at lærere skal finde sig i trusler om vold? Og ikke tør gå forbi de store elever.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der råbes op om mangel på lærere flere steder i landet, men hvis trusler om vold og vold efterhånden bliver en del af jobbet, så vilder mangle endnu flere om få år.

Voldsepisoder og trusler om voldmod lærere er problemer, man jævnligt læser om i medierne. Problemerne løses kun med politisk vilje og med opbakning til lærere fra kommunernes forvaltninger, hvilket kan betyde, at en elev og dennes familie skal undervises i, hvordan man opfører sig over for andre mennesker i samfundet, i andet undervisningsregi end folkeskolen! Vold og trusler om vold én gang er én gang for meget! Vis dog lærerne noget respekt ...