Debat
0   296

Hooks - kursus Kolding designskole 26. August

Inspireret af en 0.klasses besøg i Odense Zoo skulle der designes "hooks" til ophæng af overtøj.

Opgaven var at lave hooks til at bære tøj til ophæng uden for 0.klasses lokale. Inspirationen var en o-klasses tur til Odense zoo.

Der blev givet en ramme bestående af et bestemt størrelse krydsfiner og nogle få udvalgte teknikker (Save på dekupørsav, bore med boremaskine, slibe og male), samt materialerne: lim, sandpapir, dyvler, krydsfiner og masonit til at arbejde med.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Trin 1 - Undersøg hvilke dyr der er i Odense Zoo og udvælg et dyr, som et af børnene kunne have været særligt begejstret for. Jeg valgte kænguruen, da der var flere gymnastikpiger i klassen.

Trin 2 - tegn skitser på papir og når endeligt design er valgt overfør på masonit.

Trin 3 - skær prøven i masonit ud på dekupørsav, og brug mock-up’en som skabelon til at tegne af på krydsfineren.

Trin 4 - slib alle skarpe/grove kanter og udskær evt. detaljer. Jeg valgte kun at save en arm og derefter save den igennem på midten, så jeg fik to lidt tyndere arme. Jeg valgte også at fjerne den midterste tredjedel på øredelen så jeg fik skabt to ører.  

Trin 5. Bor hul til dyvler og sæt fast ved hjælp af lim og evt. hammer. Jeg valgte at bore helt igennem armen og et stykke ned i kroppen for at sikre ordentligt fæste i de lidt tynde arme.

Trin 6 Slib efter igen. (Dette var nødvendigt for at fjerne synlige spor fra mine dyvler)

Trin 7 Mal den færdige hook.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.150 andre er allerede tilmeldt