Uskolet
0   591

Hej, alle sammen, jeg hedder Ellen, og jeg skal have 
jer de næste fire år.

»Hej, alle sammen, jeg – pyyha, her trænger da godt nok til en udlufter – jeg hedder Ellen. Lad mig … lige … skrive … det … på tavlen, sådan dér. El-len, okay? Jeg er jeres nye minister. Jeg regner med at skulle have jer de næste fire år.

Jeg skulle hilse fra jeres gamle minister. Christine er ked af, at hun ikke fik sagt ordentligt farvel før sommerferien. Men hun så også lidt lettet ud.

Jeg har jo hørt en del om jer også fra nogle af de andre, der har haft jer, og vi - ja, vi er jo nødt til at få det til at fungere på den ene eller anden måde, lige sid stille dernede!

Artiklen fortsætter under banneret

Lad mig se, jeg sender lige de her rundt - vil du tage én og sende videre? - så I alle sammen kan lave et navneskilt. Sssschhy-schy-schy, det kan I godt gøre uden at … ssschyyh, jer dér, stop så!

Først og fremmest vil jeg gerne have, at I lige lægger mærke til en vigtig ting. Nemlig at jeg faktisk ser helt sød ud, nærmest tilforladelig - ved I godt alle sammen, hvad det betyder?

Nogle af jer glemmer måske helt, når I ser mig og hører min søde dialekt, hvem jeg faktisk repræsenterer, og hvem jeg plejer at arbejde sammen med. Det skal jeg nok minde jer om de næste fire år.

Men jeg synes, vi skal starte med en ordentlig evaluering af nogle af de ting fra reformen, som jeg i øvrigt mener, at vi bare skal fortsætte med at sige er Christines skyld, selv om - ja, du siger? Nej: Evaluering. Altså undersøgelse, et serviceeftersyn, forstår du? Er der nogen, der … ligesom Irak-kommissionen? Nej, gud fri mig vel, det er noget helt andet, nu skal du ikke være flabet. Hør nu.

I får lige nogle spørgsmål op på den her … æh … æh. Øh? Plejer den ikke at virke? It-support? Nå, men så læser jeg dem op, for jeg skal nemlig have testet jer, det har jeg lovet Lars nede på ledelsesgangen - nej hov, hvorfor pakker du dine ting sammen, I må da ikke gå hjem allerede, har Christine ikke lært jer det? … Lokalaftale? Åh, I er da også bare sådan nogle … små … Men jeg skal have målt jeres lærings- æh, det er vigtigt, vi skynder os, og målstyring er - argh, hvorfor kan jeg nu pludselig ikke komme på nettet? - vi skal lave turbo- … lektie- … jeg skal vise jer, at jeg kan styre sådan en flok … dovne … kaffestinkende … kridtindsmurte … smugrygende … piratbukseklædte … Jussi-læsende … Joanna-klimtende … socialister, det er, hvad I er, OG SID SÅ STILLE, ANDERS B.! … men jeg skal nok få jer strammet op og testet igennem og målt og afrettet inden … inden … inden …

Jamen, inden I for pokker skal have en ny minister igen, ikke?! Der går måske slet ikke så længe«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ