Debat

Relevant at sætte fokus på ungdomsuddannelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Hans Jørgen Franks. Angående dit læserbrev i Folkeskolen nummer 7 »Får alle den ungdomsuddannelse, de har krav på?«: Du har helt ret i, at strukturreformen har væltet rundt på mangt og meget i forhold til specialundervisningen for voksne. Men billedet er bestemt ikke enkelt. DLF har spurgt skolerne og institutionerne for specialundervisning for voksne om, hvordan det er gået siden strukturreformen. Svarene viser, at det primært er i hovedstadsområdet (uden for selve København), at man oplever problemer.

Samtidig er området også berørt af, at den nye »lov om ungdomsuddannelse for unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov« (det hedder loven faktisk) trådte i kraft i sommeren 2007 lige i kølvandet på strukturreformen. En del af voksenspecialundervisningen rettede sig indtil da mod den nye lovs målgruppe. Her og nu er situationen den, at antallet af elever på den nye uddannelse er uændret eller større i forhold til før. Det gælder også hovedstadsregionen. Men dermed ikke sagt, at det fortsætter sådan, eller at alle potentielle elever får tilbuddet.

Det er derfor et rigtigt godt spørgsmål, du foreslår, at man stiller kommunerne. Og jeg er også enig i, at vi skal arbejde for at sikre både voksenspecialundervisningen og ungdomsuddannelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kombinationen af strukturreform og ny lovgivning bevirker, at området i dag er meget komplekst og vanskeligt at overskue. Blandt andet derfor har DLF netop afholdt en række regionale møder med tillids- og kredsrepræsentanter om udfordringerne på hele området. Erfaringerne skal nu samles sammen og præsenteres for hovedstyrelsen, der så vil tage stilling til, hvad der videre skal ske. Der er i hvert fald ikke tvivl om, at det er relevante emner at sætte fokus på op til kommunalvalget.