Uskolet

Vigtigt at de kreative fag bliver lige så kedelige som de øvrige

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan ikke længere forsvares, at kreative og praktiske fag som musik, håndarbejde og sløjd er så sjove. Det mener en række lærere på området, som understreger, at disse fag bør arbejde hen imod at blive langt kedeligere, hvis de skal tages alvorligt. »Selvfølgelig kan vi også være kedelige«, siger en lærer, der savner klare elevmål for musikundervisningen. »Hvis vi ikke blot vil opfattes som pausefag, bør vi hurtigst muligt sætte ind med markant kedeligere tiltag, end der hidtil har været tradition for, vi må simpelthen stramme op«.

Målet er inden for den nærmeste fremtid, at fagene bliver »ja, okay, måske ikke helt så kedelige som matematik og religion, men så i hvert fald næsten lige så kedelige som for eksempel dansk«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.